ns. "oletusosoitteen" käyttö

"Oletusosoite ottaa vastaan kaiken sähköpostin, joka on lähetetty olemattomaan osoitteeseen. Kaikki sähköposti, mikä tulee osoitteeseen, jota ei ole olemassa, menee oletusosoitteeseen."

Oletusosoitteen voi cPanelissa määritellä domain-kohtaisesti.

Jos käytetään oletusosoitetta niin se osoite (postilaatikko) johon ohjataan:

- EI SAA olla täynnä.
- EI SAA olla ulkoinen sähköpostiosoite.

Koska oletusosoitteeseen ohjatut sähköpostit ovat pääasiassa roskapostia ja sitä saattaa tulla suuriakin määriä on vaarana että vastaanottava postilaatikko täyttyy, tai jos sähköpostit ohjataan ulkoiseen osoitteeseen  (esim. gmail-osoitteeseen) on vaarana että koko palvelin joutuu mustalle listalle.

Tällaisissa tapauksissa oletusosoite tullaan poistamaan ja se korvataan toiminnalla "Hylkää ja näytä virhe lähettäjälle".

LISÄYS:
On erittäin huono idea ohjata oletusosoite postilaatikkoon ja sieltä sitten laittaa automaattivastaajalla vastaus tyyliin: "Olet ilmeisesti erehdyksessä lähettänyt postia virheellisellä osoitteella. Ole hyvä ja tarkista osoite".
Vähintään 99% oletusosoitteeseen tulevista sähköposteista on roskapostia, ja niissä on lähettäjän osoitteena osoite jota ei ole olemassa, joten seurauksena on virheviesti, joka taas tulee takaisin tuohon oletusosoitteeseen, joka taas lähettää automaattisesti vastauksen osoitteeseen jota ei ole olemassa, ja niin edelleen.

• 1 käyttäjän mielestä tästä oli apua